Tips & Tricks woning aankopen

Wellicht kan één van onderstaande tips helpen om je kansen op de woningmarkt te vergroten. Heb je vragen of hulp nodig, dan staat jouw aankoopteam voor je klaar.

Kopen met vrienden

In je eentje een woning kopen wordt steeds lastiger. Wist je dat je ook samen met een collega, een vriend of een familielid een woning kunt kopen?

Regel vooraf een hypotheekakkoord

Een huis kopen zonder voorbehoud van financiering lijkt spannend en dat is het ook. We checken je hypotheekmogelijkheden voordat je gaat zoeken. Hierdoor weet je zeker tot welk bedrag je kunt bieden op een woning. Deze zekerheid is prettig voor jou, de verkoper en de verkopende makelaar. Hierdoor vergroot jij je kansen op de woningmarkt.

Realtime woningaanbod

Realtime woningaanbod is belangrijk! Wie weet als eerste, welke woning, wanneer te koop komt? Actueel woningaanbod is zeer belangrijk. Van ons ontvang je het nieuwste woningaanbod net even eerder dan via de bekende huizensites.

Familieleden

Ben je tussen de 18 en 40 jaar en willen je ouders helpen? Dan kan schenken wellicht het zetje in je rug zijn om toch een woning te kunnen kopen. Tot een bedrag van € 106.671,- hoef je geen schenkbelasting te betalen. Minder schenken mag natuurlijk ook, want alle beetjes helpen.

Woonwensen

Het is belangrijk om jouw woonwensen goed in kaart te brengen. Leg de lat hierbij niet te hoog. Iedereen wil namelijk de perfecte woning. Zoek onder je maximale koopgrens, want overbieden komt nog vaak voor.